Space invaders, Pong?

Kako bi na današnji tehnologiji igrali prazgodovinske konzolne računalniške igrice? Z emulatorjem.

Kaj je emulator? Emulator je računalniški program, ki omogoča, da programska oprema teče tudi na drugih okoljih in operacijskih sistemih in ne samo na tistih, za katerega je bila ustvarjena.

Emulatorji niso samo za igre, emuliramo lahko tudi operacijski sistem. 64-bitni MS Windows tako uporablja emulator za izvajanje 32-bitnih programov.

V Frižiderju, je Elis implementiral Chip 8. Kaj je Chip 8? Joseph Weisbecker je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja razvil programski jezik Chip 8. Prvotno se je uporabljal na 8-bitnih mikroračunalnikih COSMAC VIP in Telmac 18000. Programi napisani v programskem jeziku Chip 8 so tekli na virtualni napravi za Chip 8. Na tak način je bilo lažje programirati video igrice, ki so tekli na takratnih računalnikih.

Elis je želel igrati Pong. Vzel je razvojno ploščico STM32F4-Discovery, nanjo priključil tipkovnico in ekran. Napisal je kodo v programskem jeziku C, ki jo je prevedel za ARMov procesor na razvojni plošči in jo prenesel na razvojno ploščo. Igrico, ki jo je dobil na internetu, je prenesel v pomnilnik. In se nato igral Pong.. Vendar ne v prvo in ne zlepa. A na koncu pa mu je le uspelo.